Események

Lezajlott programok, kiállítások, események

archívum

Esemény

img-745ccb88d9f930a26f3571a833d7c505-v

Szentendrei szabadtéri tárlat

2021 augusztus 28-án a Bükkös-patak partját ismét festők népesítették be, köztük én is kiállítottam pár képemet Kántor Ági mellett.
Sok mindenről híres Szentendre, az egyik fontos erénye, hogy az itt élő és alkotó képzőművészek közül sokan képesek és hajlandók időnként felrúgni a megszokott rendet, és valami újba belevágni. Így született meg a hatvanas-hetvenes évek fordulóján a szentendrei szabadtéri tárlat ötlete a Vajda Lajos Stúdió alkotói köré­ben. Ennek újdonsága az volt, hogy a műveket csupán egyetlen napra állították ki, mellőzve minden formalitást. Az alkotások az utcán, falakra, kerítésekre akasztva voltak ­láthatóak. Mivel előre be nem jelentett eseményről volt szó, kezdetben a szocialista rendszer szemét is szúrta, aztán mégis évtizedeken át a kisváros egyik megszokott eseményeként tartották számon.
Az eseményről tudósító cikk a következő linken olvasható tovább: https://magyarnemzet.hu/kultura/2021/08/a-bukkos-patak…

Galéria

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár - "Érzelmek mentén" - csoportos kiállítás

Bolega Anita Anna textiltervező iparművész, Istók Bernadett festőművész, Kántor Ágnes textiltervező iparművész és Borbély Tamás festőművész alkotásaiból nyílik egy fantasztikus tárlat október 28-án, 18 órakor, melyre szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt. A kiállítást Andrássy Réka írónő nyitja meg. | Facebook esemény link itt!